Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2024 11:07
Кількість переглядів: 45

15 лютого - Цей день приурочений до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

Сьогодні,  ми віддаємо шану учасникам  бойових дій на території інших держав та відзначаємо  річницю виведення радянських військ з  Республіки Афганістан. 

Ця кривава війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

 

Минуло вже багато років після тих трагічних подій  війни,  проте цей  день назавжди залишився в пам’яті людей, як приклад мужності та вірності військовому обов’язку. Лише 15 лютого 1989 року, коли останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон, сотні сімей, в яких зростали майбутні солдати змогли з полегшенням зітхнути. З того дня  ця дата увійшла  в  історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

На даний час у Меденицькій територіальній громаді є 28 воїнів-інтернаціоналістів, які свого часу брали участь у воєнних діях в Афганістані, Чехословаччині.

Шановні ветерани-афганці, воїни-інтернаціоналісти! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, впевненості у завтрашньому дні, щастя, добра та мирного неба над головою.

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав  | Меденицька селищна рада Львівська область, Дрогобицький район

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь