Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття меморіалльної дошки Йосипу Шіллінгу

Дата: 23.02.2024 23:25
Кількість переглядів: 82

До 10 роковин Героїв Небесної сотні в селі Вороблевичі у загальноосвітній школі І – ІІІ ст. відкрили меморіальну дошку Йосипу Шіллінгу, який загинув 20 лютого 2014 року. Пам’ятну дошку  до 10 річниці загибелі батька на Майдані замовила і профінансувала родина Героя, а саме дві його дочки Галя і Віра.

 

Відкрив меморіальну дошку голова Меденицької селищної ради Михайло Живчин і, звернувшись до присутніх наголосив, що 10 років назад на Майдан, боротися проти свавілля тодішньої влади пішли найкращі і найвідважніші  українці, і наш обов’язок завжди пам’ятати про Героїв Революції Гідності. Освятили пам’ятну дошку і помолилися у спільній молитві Архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків і отці парафій сіл громади.

 

Як розповіла староста села Вороблевичі і організатор заходу Надія Васишак, до обговорення макету дошки долучалися також онуки Йосипа Шіллінга, що є дуже важливо і говорить про те, що молоде покоління пам’ятає і цінує Героїв, які віддали своє життя за вільну Україну.

Саме із с. Вороблевичі Героями Небесної Сотні і Героями російсько - Української війни стали: Патин Ігор, Патин Михайло, Сивохіп Роман, Андрієвський Роман, Андрієвський Михайло.

На заході також були присутні начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, голова районної ради Андрій Шевкенич, письменниця Марія Головкевич, директорка  Дрогобицького музею «Героїв Майдану».

 

Гідна шана і пам’ять Героям Небесної сотні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь