Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Довідка про консультації Детального плану території земельної ділянки під кладовище орієнтовною площею 2,9893 га в с. Ріпчиці Дрогобицького району Львівської області (ДПТ) та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

Дата: 26.03.2024 15:05
Кількість переглядів: 48

На виконання ст. 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» для визначення обсягу досліджень, методів екологічної оцінки, рівня деталізації інформації, що має бути включена до Звіту про стратегічну екологічну оцінку Детального плану території земельної ділянки під кладовище орієнтовною площею 2,9893 га в с. Ріпчиці Дрогобицького району Львівської області, Меденицька селищна рада внесла до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки заяву про визначення обсягу СЕО від 03.01.2024 р. (реєстраційний номер справи № 03-01-4136-24).

Заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та повідомлення про її оприлюднення в порядку, передбаченому частиною четвертою ст. 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», оприлюднено Меденицькою селищною радою.

До заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки у строк, що не перевищує 10 днів з дня внесення до Єдиного реєстру стратегічної надійшли зауваження та пропозиції від Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації №31-94/0/2-24 від 04.01.2024 р., що були враховані, у звіті СЕО.

На виконання ст. 13 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» замовником проєкту ДПТ забезпечено проведення консультацій з органами виконавчої влади у процесі стратегічної екологічної оцінки проєкту документа державного планування.

Проєкт ДПТ, звіт про СЕО та повідомлення про оприлюднення зазначених документів, з метою проведення консультацій з органами, зазначеними у статтях 6-8 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» внесено до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки та надіслано графічні матеріали містобудівної документації у паперовій формі:

– Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації (лист від 16.01.2024 р. №31/02-20-24);

– Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації (лист від 16.01.2024 р. №30/02-20-24);

– Міністерству охорони здоров’я України (лист від 16.01.2024 р. №30/02-20-2024);

– Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України (лист від 16.01.2024 р. №31/02-20-2024).

З метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості Проєкт ДПТ та звіт про СЕО оприлюднено на офіційному веб-сайті селищної ради та внесено до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки. Зазначені документи оприлюднено в порядку, передбаченому частиною четвертою ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

До Проєкту ДПТ та звіту про СЕО через Єдиний реєстр стратегічної екологічної оцінки надійшли листи від Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА №31-1590/0/2-24 від 04.03.2024, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №25/5-21/2916-24 від 01.03.2024 р., від Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації №22-858/0/2-24 від 14.02.2024 р. із відсутніми зауваженнями та пропозиціями від Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хворою Міністерства охорони здоров’я України» (№446/03 від 13.02.2024 р.).

Проєктом обрано Альтернативу 2 оскільки вона сприятиме:

– соціальному розвитку території;

– утворення місць поховань;

– проведенні благоустрою та озеленення проєктованої території;

– впровадженню заходів щодо охорони довкілля та здоров’я населення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№ з/п

Уповноважений орган

Редакція частини проекту ДДП/Звіту про СЕО

Зауваження/пропозиція

Спосіб врахування(враховано/не враховано/враховано частково)

Примітка

До проекту ДДП

1

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 

Рекомендуємо у Проєкті та Звіті забезпечити врахування і дотримання вимог:

статті 48 Закону України «Про охорону земель», згідно якої при здійсненні містобудівної діяльності необхідно передбачити заходи щодо:

максимального збереження площі земельних ділянок з ґрунтовим і рослинним покривом;

зняття та складування у визначених місцях родючого шару ґрунту з наступним використанням його для поліпшення малопродуктивних угідь,

рекультивації земель та благоустрою населених пунктів і промислових зон;

недопущення порушення гідрологічного режиму земельних ділянок;

дотримання екологічних вимог, установлених законодавством України,

при проєктуванні, розміщенні та будівництві об'єктів;

пункту 12.2 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», згідно

якого вертикальне планування території слід виконувати з урахуванням таких основних вимог:

збереження існуючого ландшафту;

збереження ґрунтів і деревних насаджень;

відведення поверхневих вод зі швидкостями, які виключають ерозію ґрунтів;

мінімального обсягу земляних робіт;

 

Враховано

 

2

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 

пункту 5.13 Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 № 173, зареєстрованих в Мін’юсті 24.07.1996 за

№ 379/1404, зокрема щодо санітарно-захисних зон та озеленення території;

 

Враховано

 

3

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 

пункту 2.6 Порядку утримання кладовищ та інших місць поховань, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу від 19.11.2003 № 193, зареєстрованим в Мін’юсті 08.09.2004 за № 1113/9712, зокрема стосовно вимог щодо рівня залягання ґрунтових вод;

 

Враховано

 

4

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 

пункту 3.3. Державних санітарних правил та норм «Гігієнічні вимоги щодо облаштування і утримання кладовищ в населених пунктах України» ДСанПіН 2.2.2.028-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 01.07.1999 № 28, яким встановлено, що територія ділянки, відведеної під кладовище, не повинна піддаватись дії зсувів і обвалів, затоплюватися чи підтоплюватися талими, дощовими і паводковими водами та має характеризуватись легко аерованими ґрунтами. Ділянка повинна мати схил у протилежний бік від населеного пункту і відкритих водоймищ, які використовуються для господарсько-побутових потреб;

 

Враховано

 

5

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 

Державних санітарних норм та правил утримання територій населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145, зареєстровані в Мінюсті 05.04.2011 за № 457/19195

Враховано

 

6

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

Забезпечити дотримання розмірів санітарно-захисних та охоронних зон від існуючих та проєктованих об’єктів згідно з Державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів.

Буде враховано на наступних етапах проєктування

 

7

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

Передбачити благоустрій та озеленення території з максимальним збереженням наявних зелених насаджень.

Враховано

 

8

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

При відсутності технічних умов водопостачання та водовідведення проектованої земельної ділянки від проектованих централізованих мереж передбачити влаштування водозабірної свердловини, локальних очисних споруд.

Буде враховано на наступних етапах проєктування

 

9

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

Передбачити роздільне збирання відходів.

Враховано

 

10

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

Управління відходами здійснювати відповідно до Закону України «Про управління відходами».

Враховано

 

11

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

Врахувати інтереси суміжних територій.

Враховано

 

12

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

 

На наступних етапах проєктування врахувати результати інженерно-геологічних, геологічних та гідрогеологічних вишукувань території та передбачити відповідні технологічні заходи з інженерного захисту території від техногенного впливу будівництва та з попередження розвитку небезпечних геологічних процесів і явищ та надзвичайних ситуацій.

Буде враховано на наступних етапах проєктування

 

До Звіту про СЕО

1

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Розділ 2 звіту СЕО

Інформацію щодо природоохоронних територій та об’єктів, впливу на них та наслідків для у Проєкті та Звіті пропонуємо уточнити з урахуванням визначення, наведеного у підпункті 26 пункту 2 Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 926. Зокрема, це стосується інформації щодо складових структурних елементів екомережі, які визначені статтею 5 Закону України «Про екологічну мережу України».

Враховано

 

2

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 7 звіту СЕО

Передбачити заходи для забезпечення дотримання встановлених містобудівних умов та обмежень використання територій, зменшення (запобігання, пом’якшення) негативного впливу на житлову та громадську забудову.

Не враховано

У звіті стратегічної екологічної оцінки детального плану території передбачені заходи щодо забезпечення дотримання встановлених містобудівних умов та обмежень використання територій, зменшення (запобігання, пом’якшення) негативного впливу на житлову та громадську забудову.

3

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 2 звіту СЕО

Матеріали не містять даних щодо наявності на території проектування видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України чи таких, що перебувають під загрозою зникнення.

Не враховано

На території опрацювання ДПТ відсутні території та об’єкти природно-заповідного фонду, їх функціональні та охоронні зони, території, зарезервовані з метою наступного їх заповідання, об’єкти екомережі, території Смарагдової мережі, водно-болотні угіддя міжнародного значення, біосферні резервати програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

4

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 7 звіту СЕО

Передбачити заходи щодо збереження та раціонального використання ґрунтового покриву.

Не враховано

У звіті про стратегічну екологічну оцінку детального плану території передбачені заходи щодо збереження та раціонального використання ґрунтового покриву.

5

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 7 звіту СЕО

Здійснювати планову діяльність при наявності усіх дозвільних документів у сфері природоохоронного законодавства.

Буде враховано на наступних етапах реалізації містобудівної документації

 

6

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 1 звіту СЕО

Відповідно до пункту 4 статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку розміщується на офіційному веб-сайті замовника, а у сільських населених пунктах - також не менш як у трьох публічних місцях. В звіті відсутня інформація про оприлюднення не менш як у трьох публічних місцях вище вказаної інформації.

Враховано

 

7

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 9 звіту СЕО

Заходи з моніторингу наслідків виконання документа державного планування передбачити відповідно до вимог Порядку здійснення моніторингу наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1272 та статті 17 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Враховано

 

8

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Розділ 1 звіту СЕО

Забезпечити врахування зауважень та пропозицій, що надійшли в процесі громадських обговорень та слухань.

Враховано

 

 

Селищний голова                                                                                            Михайло ЖИВЧИН

Довідка про консультації

Детального плану території земельної ділянки під кладовище орієнтовною площею 2,9893 га в с. Ріпчиці Дрогобицького району Львівської області (ДПТ) та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь