Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконавчий комітет Меденицької селищної ради: Офіційне роз’яснення щодо ситуації, яка склалася з будівлею автостанції в центрі селища Меденичі

Дата: 28.03.2024 17:58
Кількість переглядів: 71

Значного розголосу набула ситуації щодо будівлі автостанції в центрі селища Меденичі, розташованої по вулиці Незалежності, 3А.

З метою роз’яснення ситуації  та запобіганню недостовірного трактування інформації, висвітленій у публікаціях в соц.мережах «зацікавленими» особами, інформуємо, що ще в 2020 році попереднім скликанням депутатів Меденицької селищної ради було прийняте рішення від 10.06.2020р. № 786, яким затверджено детальний план території для обслуговування нежитлової будівлі (автостанції) на вул. Дрогобицькій, 3а смт. Меденичі Дрогобицького району Львівської області та надано дозвіл ФОП Моряковій Т.І. на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду площею 0,0726га.

28.09.2020 р. Меденицька селищна рада в особі голови Шулака Володимира Володимировича та ФОП Морякова Тетяна Іванівна (Орендар) уклали Договір оренди землі, за умовами якого  селищна рада передає, а ФОП Морякова Т.І. приймає в строкове платне користування земельну ділянку площею 0,0726 га кадастровий номер 4621255400:01:002:0004 в межах населеного пункту смт Меденичі, вул. Дрогобицька,3 а.

Просимо зважено ставитися до отриманої з недостовірних джерел інформації та розуміти, що надання дозволу на початок будівництва та прийняття будівлі в експлуатацію належить не до компетенції Меденицької селищної ради, а Управління Державної інспекції архітектури та містобудування у Львівській області яким не враховано, що замовник будівництва порушив вимоги чинного містобудівного законодавства в частині цільового використання земельної ділянки, власником якої є Меденицька селищна рада, оскільки всупереч цільовому призначенню здійснив будівництво нежитлового приміщення, хоча у користуванні земельна ділянка надавалась для розміщення та експлуатації будівель і  споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій для обслуговування нежитлової будівлі(автостанції).

Одночасно інформуємо, що виконкомом Меденицької селищної ради звернувся відповідними листами до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Дрогобицької окружної прокуратури, Дрогобицького районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області, з приводу істотного порушення ФОП Моряковою Т.І. (додається).

На сьогоднішній день жодних бюджетних коштів селищною радою на здійснення будівництва автостанції не виділялось, депутати теперішнього скликання відношення до автостанції не мають, оскільки не надавали дозвіл на відведення земельної ділянки в оренду ФОП Моряковій Т.І.

Виконкомом Меденицької селищної ради ведеться активна правова робота по збиранню доказів та матеріалів для звернення з позовною заявою у суд для розірвання договору оренди земельної ділянки, оскільки успішного досудового врегулювання ситуації з ФОП Моряковою Т.І. не відбулось.

Звернення про вжиття заходів щодо зупинення незаконного будівництва та експлуатації нежитлової будівлі (будівля автостанції), що знаходиться за адресою: Львівська обл., Дрогобицький р-н, смт.Меденичі, вул. Дрогобицька, 3а та притягнення забудовника гр.Морякову Тетяну Іванівну до відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь