Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що таке прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу?

Дата: 19.04.2024 13:30
Кількість переглядів: 23

Одним із пріоритетних завдань держави у сфері захисту прав дітей є розвиток та підтримка сімейних форм виховання, серед яких прийомні сімʼї та дитячі будинки сімейного типу. Такі форми влаштування для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дають можливість дітям вразливих категорій відчувати сімейне тепло та підтримку, почувати себе у безпеці, сприяють їхньому повноцінному соціальному та емоційному розвитку. 

Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі,  що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт  та  дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, уражені ВІЛ-інфекцією, можуть  влаштовуватися  для  виховання  та  спільного проживання у прийомній  сім'ї  за наявності відповідних висновків органів опіки та піклування і закладів охорони здоров'я, а їх загальна кількість не  повинна перевищувати чотирьох осіб.

Дитячий   будинок   сімейного  типу  -  окрема  сім'я,  що створюється  за  бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває  у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей,  позбавлених  батьківського піклування.     Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Під  час  дії на території України надзвичайного або воєнного стану  у  прийомні сім’ї  та до  дитячого  будинку  сімейного типу можуть тимчасово влаштовуватися діти, які залишилися  без  батьківського  піклування,  на умовах тимчасового влаштування  в  межах  передбаченої  граничної чисельності дітей у прийомній  сім’ї та у дитячому будинку сімейного типу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь