Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання ХLI сесії Меденицької селищної ради

Дата: 15.07.2024 14:45
Кількість переглядів: 72

12.07.2024 року відбулася ХLI сесія Меденицької селищної ради під головуванням селищного голови Михайла Живчина.

Сесія розпочалася з хвилини мовчання за загиблими воїнами ЗСУ і виконання Гімну України та вшанування хвилиною мовчання загиблих воїнів Збройних Сил України, які проживали  в Меденицькій громаді.

 

 

Одним з важливих питань які були винесені на сесію, було затвердження Програми «Обдаровані діти» на 2024- 2027 роки Меденицької ТГ.

Мета Програми - відпрацювання, розробка, налагодження, впровадження ефективних науково-методичних засобів та технологій пошуку, навчання, виховання і самовдосконалення обдарованих дітей, створення умов для гармонійного розвитку особистості, її соціального захисту.

         Пріоритетним завданням програми є система разового матеріального заохочення для випускників, які склали ЗНО (НМТ) на 200, 400, 600 балів, медалістів, а також тих учнів, які стали переможцями ІІІ-IV етапів Всеукраїнських олімпіад, Малої академії наук, спорту, тощо.

 Програма передбачає систему роботи із здібними та обдарованими дітьми, орієнтовану на комплекс психолого-педагогічних, організаційних і науково-практичних заходів. З метою створення системи роботи з обдарованими та здібними дітьми та її функціонування необхідно: вважати талановитими, здібними і обдарованими тих дітей, школярів та учнівську молодь, хто в силу видатних здібностей демонструє високі показники та унікальність у вивченні основ наук, у поезії, літературі, музиці, хореографії, живописі, народно-прикладному мистецтві, вокалі, спорті; хто має загальну багатопланову обдарованість та талановитість. Акцент  зроблено на академічній та навчально-науковій обдарованості.

Про це доповів начальник відділу освіти, науки, молоді і спорту Ярослав Куцик.

Також на розгляді і подальшому затвердження було  внесення змін до Переліку адміністративних послуг (доповнення  послугами місцевого значення), які надаються через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Меденицької селищної ради.

 А саме:

-  Видача довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;

- Зміни до Реєстру територіальної громади;

- Оформлення та реєстрація будинкових книг у разі втрати або для новоутворених будинків;

- Довідка про перебування (не перебування) на квартирному обліку;

- Довідка про рік будівництва житлового будинку;

- Довідка про перейменування вулиці;

- Внесення змін до договору оренди землі;

- Дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною її цільового призначення;

- Дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право суборенди, сервітуту;

- Надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право строкового платного земельного сервітуту;

- Видача витягу з обліково-статистичної картки дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування;

- Погодження на відрахування неповнолітньої дитини з навчального закладу.

Як повідомила начальник ЦНАПу Катерина Раделицька, центр надає на даний час 225 послуг, а тепер ще додається 12 послуг і у віддалених робочих місцях також.

 

На розгляді було два питання стосовно цивільного захисту громадян. Перше щодо закупівлі засобів оповіщення, стійких до відключення електроенергії по Програмі співфінансування «Безпечна Львівщина». Друге – це стосується виділення коштів на перевезення вйськовослужбовців до пунктів їх призначення.

По цих питання доповідав спеціаліст відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення Андрій Лепак.

 

Про дострокове припинення повноважень старости сіл Грушів, Тинів, Зади Василя Ярославовича Джумаги за власним бажанням. Староста села коротко розповів про свою проведену роботу, ключові питання, які турбують мешканців цих сіл. Побажав усім плідної подальшої праці.

Голова Меденицької селищної ради Михайло Живчин подякував за проведену роботу, побажав Василю Ярославовичу міцного здоров’я, миру в Україні і подальших успіхів.

 

Депутати Меденицької селищної рад заслухали Звіт про виконання бюджету Меденицької селищної ради за  І півріччя 2024 року начальника управління фінансів Віталія Перхуна.

Проінформовано про надходження коштів до  селищного бюджету,  міжбюджетних трансфертів, дотацій із Державного бюджету, доходів селищного бюджету від надходження податку та збору на доходи фізичних осіб, рентної плати за користування надрами для видобування природного газу, рентної плати за користування надрами. Слід зазначити про значне його скорочення.  Така ситуація пояснюється тим, що фактична  ціна  реалізації природного газу зменшилась, з якої розраховується рентна плата за його видобуток в Україні.

Щодо видатків бюджету розвитку, то за І півріччя 2024 року на капітальні видатки витрачено 6100,0 тис. грн., а саме  на реалізацію програми «Фінансування матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних сил України, Сил територіальної оборони ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби на 2023-2024 роки».

На видатки на забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони, На організацію благоустрою населених пунктів, На функціонування установ культури.

 

Було прийнято  звернення депутатів  Меденицької селищної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо критичного стану в енергетиці.

Актуальним і нагальним, а навіть критичним, стоїть питання, як вийти із ситуації, яка склалася. Який план дій у держави, і як має впоратися із новими викликами місцева влада. Підняття тарифів на електроенергію не має абсолютно ніякого стосунку до відбудови енергетики. Необхідно  запропонувати та оприлюднити чіткий план дій щодо виходу із критичного стану в енергетиці.

 

Про затвердження Детального плану території для будівництва та обслуговування будівель релігійної громади української греко-католицької церкви в селі Летня Горбок Дрогобицького району Львівської області повідомив депутатів Меденицької селищної ради начальник відділу архітектури, економіки та житлово-комунального господарства Іван Мошовський.

 

Земельні питання.

-Про  затвердження  проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

-Про затвердження технічної документації щодо інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення загального користування, які використовуються як польові дороги, розташованих за межами с. Ріпчиці та надання їх в оренду ТОВ «Агро Л В Лімітед».

 

-Про  затвердження  технічної  документації із  землеустрою   щодо  встановлення   меж земельних  ділянок  для  будівництва  і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд та для   ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Різне. 

Фото без опису


 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь