Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

20 Жовтня, 2023 р., 14:41
«ІНКЛЮЗІЯ, що варто знати» – на таку тему пройшов семінар для працівників освіти Меденицької територіальної громади. Основним завданням спікерів було спростувати міфи і стереотипи, пов’язані з роботою із дитиною з особливими освітніми потребами, разом з присутніми освітянами обговорити певні моделі поведінки і поділитися своїм досвідом.
18 Жовтня, 2023 р., 12:18
ПРИМУСОВА ПРАЦЯ: як розпізнати і уникнути.
13 Жовтня, 2023 р., 16:09
В селі Грушів Меденицької територіальної громади ведеться капітальний ремонт, утеплення  фасаду приміщення садочку КЗ ЗДО «Берізка» з використанням енергозберігаючих технологій.
12 Жовтня, 2023 р., 16:08
   Осінь - це пора  року, яка дарує працьовитим людям щедрий та багатий урожай. Відділом соціальної допомоги вдома “Центру надання соціальних послуг” Меденицької селищної ради організовано активну роботу щодо збору врожаю на присадибних ділянках підопічних, яким вкрай необхідна стороння допомога.
12 Жовтня, 2023 р., 14:56
Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що від сьогодні мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  «Моя податкова» –  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.    
12 Жовтня, 2023 р., 14:44
У жовтні поточного року без особистого звернення громадян буде проведено автоматичний перерахунок житлової субсидії на опалювальний період 2023-2024 років.
06 Жовтня, 2023 р., 18:06
Дві громади Меденицька і Дрогобицька у скорботі і шані провели в останню путь Воїна Збройних сил України ОЛЕГА ШТУРИПІТУ.
05 Жовтня, 2023 р., 17:18
На зустрічі з керівництвом територіальних громад, яка відбулась у Дрогобицькій районній військовій адміністрації йшлося про актуальні проблеми району. На нараді був присутній керівник Дрогобицької ДПІ Руслан Корж, який активно співпрацює з представниками громад району та роз’яснює останні новації податкового законодавства.
05 Жовтня, 2023 р., 12:23
 Що таке мінімальне податкове зобов’язання?          Це обов’язковий платіж, що являє собою мінімальну суму податків, які повинні бути сплачені з земельної ділянки, віднесеної до сільськогосподарських угідь.          2. Чому я отримав податкове повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік? Мінімальне податкове зобов'язання було введено Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» у 2022 році. Згідно з цим Законом, першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік. Відповідно, податкове повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік надсилається фізичним особам у 2023 році, якщо вони самостійно обробляють земельну ділянку і вона відповідно не передана офіційно в оренду. 3. Хто є платником? Фізична чи юридична особа, що за офіційними даними обробляє відповідну земельну ділянку. Якщо земельна ділянка офіційно не передана власником в оренду, емфітевзис або інше користування, вважається ще її обробляє власник такої земельної ділянки. Якщо земельна ділянка була офіційно передана в оренду, емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, платником мінімального податкового зобов’язання буде орендар (землекористувач). 4. Скільки треба заплатити?          Сплаті до бюджету підлягає сума МЗП, яка зменшується на суму податків, що були сплачені за відповідний рік у зв’язку з обробітком відповідної земельної ділянки. Якщо сума сплачених податків більше ніж МЗП то гроші сплачувати не треба.          До податків, що зараховується у сплату МЗП відноситься: ПДФО та військовий збір сплачений з: 1) доходу від реалізації с/г продукції, що була вирощена на такій земельній ділянці; 2) заробітної плати найманих працівників; земельний податок та єдиний податок четвертої групи спрощеної системи оподаткування, сплачені з відповідної земельної ділянки. Розмір МПЗ визначається за формулою: МПЗ = НГО x К x М / 12, де НГО - нормативна грошова оцінка земельної ділянки; К - коефіцієнт, який становить 0,04 у 2022 році і з 2023 року становитиме 0,05; М - кількість календарних місяців, протягом яких земельна ділянка перебуває у власності, оренді, користуванні на інших умовах. Таким чином, якщо земельна ділянка останній рік не змінювала власника, розмір МПЗ у 2023 році за 2022 рік складе 4% НГО, в середньому по країні це приблизно 1120 грн за один гектар в рік.  
05 Жовтня, 2023 р., 10:25
На днях в Дрогобицькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася зустріч у форматі «круглого столу» за участі начальника Дрогобицької ДПІ  Руслана Коржа та завідувача Дрогобицького сектору інформаційних технологій Олега Романа з фізичними особами-підприємцями щодо актуальних питань податкового законодавства.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь