Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

22 Листопада, 2019 р., 13:57
Щороку у четверту суботу листопада українці вшановують День пам'яті жертв голодоморів. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають свічки до пам'ятників жертвам голодоморів В Україні. Голодомор 1932-33років був спланованим і продуманим. В українців повністю вилучили зерно та харчі, позбавивши можливості вижити. У результаті голодомору загинули щонайменше 4 мільйони українців. Минуло понад 80 років, але чи можна забути те, що стало частиною генетичної пам'яті? І не тільки знати й пам' ятати, а й передавати це знання дітям і онукам, шанувати пам'ять загиблих, робити все можливе аби подібні трагедії не могли повторитися ніколи. Про що і йшла мова під час години пам' яті "Лихоліття Голодомору 33-го" у Меденицькій центральній бібліотеці.
22 Листопада, 2019 р., 12:31
У суботу, 23 листопада о 16 00 год. біля пам'ятника "Борцям за волю України" відбудеться панахида до дня пам'яті жертв Голодомору (1932-1933р.) та акція "Запали свічку пам'яті". Запрошуються всі бажаючі.
22 Листопада, 2019 р., 11:04
День Гідності і Свободи окроплений кров'ю .Волю свою й незалежність вони боронили.Бій жорстокий,бій за Неньку мужнього народу."Душу й тіло ми положим за нашу свободу." 21листопада 2019року в селі Летня в бібліотеці відбулася літературно-мистецька година з нагоди Дня Гідності і Свободи.Також було покладено квіти та запалення свічок біля пам'ятника Героїв Небесної Сотні.
22 Листопада, 2019 р., 10:02
21 листопада, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України - День Гідності та Свободи. Сьогодні - шоста річниця початку Євромайдану, що переріс у Революцію Гідності. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го і восен-взимку 2014року захистили національні інтереси української держави та її європейський вибір. 21листопада шанують пам'ять тих, хто віддав своє життя заради вільної України. У зв'язку з цими подіями у Меденицькій центральній бібліотеці організована виставка книжок "21листопада-День Гідності і СВОБОДИ."
12 Листопада, 2019 р., 09:05
Всіх нас єднає рідна мова,
12 Листопада, 2019 р., 08:57
Рідна мово материнська, Ти душа мого народу, Будь від роду і до роду Рідна материнська мово. Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої пісні. У них материнська ласка і любов, світ добра, краси і справедливості, щира віра в магічну силу слова. Рідна мово! Мудра берегине, що не давала погаснути земному вогнищу роду нашого і тримала народ на небесному олімпі волелюбності, слави і гордого духу. Мова рідна, ти життя народу І культури рідної краса. З під меча недолюдка-заброди Твоя сила знову воскрес! Вірую, прийде твоє дозріння! Вірую у долю твоїх днів! Бо народ, що мав таке коріння, Не зміліє в паводках віків. "Українська мова:від заборони і переслідувань до державного визнання." Під такою назвою в Меденицькій бібліотеці організовано літературний калейдоскоп.
09 Листопада, 2019 р., 07:46
           Щиро вітаємо з професійним святом всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу.
08 Листопада, 2019 р., 16:14
Сьогодні в Меденицькій СЗШ І- ІІІ ст. відбувся уже традиційний Радіодиктант національної єдності. Участь у ньому взяли учні та вчителі школи, а також спеціаліст з питань освіти Меденицької ОТГ Л.Ладанай.
02 Листопада, 2019 р., 16:16
Андрей Шептицький (1865-1944). Праведник віри-таким знають митрополита Шептицького в усьому світі, адже під час Другої світової війни він власними зусиллями врятував сотні єврейських родин від неминучої смерті. А для української церкви митрополит Андре-одна з найвеличніших постатей. Його вчинками завжди керували любов та правда, і, мабуть, саме тому Андрей Шептицький здобув загальну повагу. У 36-річному віці він очолив Українську греко-католицьку церкву і був її очільником до кінця свого життя. Андрей Шептицький був людиною великої сили волі, патріотом своєї країни, який заповідав своїм нащадкам:"Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою й невтомно працею любіть Україну...". 1 листопада минуло 75 років з дня Смерті Андрея Шептицького, видатного культурного діяча, митрополита Галицького, Архієпископа Львівського, видавця, редактора, публіциста. У зв'язку з цією подією у Меденицькій центральній бібліотеці оформлено книжкову виставку "Подвижник церкви і науки".
31 Жовтня, 2019 р., 15:59
До уваги жителів Меденицької ОТГ. Кожного четверга з 9.00 до 11.00 год. в приміщенні Меденицької селищної ради буде проводитись прийом громадян сертифікованим інженером землевпорядником В.О. Лютовим, щодо землевпорядкування земельних ділянок тощо.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь