Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

02 Березня, 2021 р., 15:09
     Директор Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області» Оксана Іванівна Тринчук провела робочу нараду з соціальними робітниками, які обслуговують стареньких самотніх в Меденицьцій та Східницькій територіальних громадах. У зв’язку із зміною назви,  директор ознайомила присутніх з новими видами соціальних послуг, які будуть надаватися різним категоріям громадян, відповідно до загального Положення  та Положень про відділення КУ «ЦНСП» Меденицької селищної ради. Також обговорили як в цей непростий час децентралізації  та спалахів захворювань COVID – 19 збільшити охоплення вразливих груп населення (літніх людей, осіб з інвалідністю, сімей, що знаходяться у складних життєвих обставинах тощо) та забезпечити  їх якісними соціальними послугами.   
25 Лютого, 2021 р., 16:39
 24 лютого працівниками Народного дому та бібліотеки с.Грушів Ст. проведено годину поезії "Дзвінка струна Лесиного слова". В  бібліотеці-філії с.Рівне, була підготовлена книжкова виставка на тему: "Душею щира Українка". Бібліотекар: Бецко Л.В.
25 Лютого, 2021 р., 16:30
Леся Українка (справжнє ім'я Лариса Петрівна Косач-Квітка, народилася 25 лютого 1871року у місті Новоград-Волинський-українська письменниця, перекладачка, культурна діячка. Співзасновник літературного гуртка"Плеяда". В сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Писала в жанрах поезії лірики, епосу, драми, прози, публіцистики. Також працювала в ділянці фольклористики(220 народних мелодій записано зїї голосу) і брала активну участь в українському національному та жіночому русі. Відома завдяки своїм збірка поезій "На крилах пісень" (1893),"Думи і мрії" (1899),"Відгуки"(1902),поем"Давня казка" (1893),"Одне слово", (1903),драм"Бояриня",(1913),,"Кассандра"(1903-1907), "В катакомбах" (1905),"Лісова пісня" (1911) та ін. В Меденицькій центральній бібліотеці (до 150 річчя від дня народження Лесі Українки) був проведений поетичний калейдоскоп" Стояла я і слухала весну".
21 Лютого, 2021 р., 19:12
Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова — цеісторія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. З цієї нагоди в Народному домі с. Грушів Кр. було проведено дитячий ранок "Промені рідної мови".
21 Лютого, 2021 р., 18:51
Сьогодні у селі Летня біля пам'ятника Героям Небесної Сотні відбулося  скорботне віче та панахида за загиблими Героями, яку відправив о. Володимир Горін. Вклонитися подвигу нашого земляка, Героя України Богдана Вайди прийшли  керівництво МеденицькоїТГ, п.М. Задорожний ,односельці, молодь.
20 Лютого, 2021 р., 16:21
Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні - знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
20 Лютого, 2021 р., 10:28
Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за Дж волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими нікого… 19 лютого, у Народному домі  с. Грушів Кр. відбулося віче пам'яті Героїв Небесної сотні. ,,А вони боролись за рідну,незалежну Україну,,.
20 Лютого, 2021 р., 09:51
19 лютого 2021р. працівники культури с.Довге вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв Небесної сотні, та переглянули фільм"Зима, що нас змінила" Горить свіча і пам'яті сльоза,додолу з неї краплями стікає, Земля ридає, плачуть небеса Героїв Україна пам'ятає.
18 Лютого, 2021 р., 15:08
"Хто, як не я?.." - питають очі з траурних фотографій героїв Небесної сотні. "Хто, як не я?.."-досі відлунює на Майдані... Юні та сивочолі. Багатодітні батьки та одинаки.Заробітчани та кандидатів наук. Східняки та західняки. Абсолютно різні і такі схожі. Кожен герой Небесної Сотні повстав проти насилля, несправедливості та брутального зґвалтування своєї країни... Кожен здійснив особистий подвиг-віддав найцінніше- своє життя заради нової України. Іце не пафосні слова. Це-реальність. "Душуй тіло ми положим за нашу свободу", - ці рядки гімну у дні Єврореволюції стали пророчими. З ними вистоювали морозі ночі. З ними йшли голіруч на озброєних силовиків. Усі герої Небесної Сотні діти нашої матері України й перед нею сумлінно виконували свій синівський обов'язок. Вони-теперішній голос нашого сумління та сторожі нашої громадянської поведінки. Небесна  Сотня-це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Та ця пам' ять і ці почування будуть тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо щодня, допоки б' ються наші серця, плоди, гідні висоти подвигу Героїв Майдану.
17 Лютого, 2021 р., 17:27
У зв’язку із погіршенням  погодних умов,  працівниками  Комунальної установи “Центр надання соціальних послуг  Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області” активізовано роботу щодо виявлення та надання допомоги незахищеним верствам населення для недопущення їх обмороження та загибелі у період низьких температур.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь